Puheenjohtajan kuulumiset

Puheenjohtajan kuulumiset

ma 3. syyskuuta 2018 12.49.00

Kausi on edennyt jo viimeiselle kolmannekselle ja päivän mitta alkaa lyhenemään vääjäämättä. Vielä on kuitenkin muutama mestaruus ratkomatta, pari seuraottelua pelaamatta ja yksi tyytyväisyyskysely edessä ennen kauden päätöstä. Kausi on ollut monelta osin eteenpäinmenoa viimevuotiseen, mutta on takapakkiakin tullut muutamassa asiassa. Pieniä juttuja on saatu tehtyä tyytyväisyyskyselyn pohjalta, Pron kanssa on sovittu kahdesta seuraavasta jatkokaudesta ja kilpailujen osanottajamäärät ovat noussut viime vuodesta. Samoin kierrosmäärät kentällä ovat kasvaneet viime vuodesta, joskin meille tärkeät vieraspelaamisen kierrokset eivät ole nousseet haluttua tahtia. Plussana on mainittava uusi ennätys kilpailuiden osanottajamäärässä, kun senioreiden Aluetour toi kentällemme 127 kilpailijaa. Kisajärjestelyt onnistuivat mainiosti ja toivottavasti saamme vastaavia kilpailuja lisää tulevina vuosina. Positiivisena asiana on ehdottomasti mainittava myös junnutoiminta. Seuramme kymmenkunta aktiivia ovat pyörittäneet kolmatta vuotta jatkuvasti kehittyvää toimintaa. Tänä vuonna saimme uusia kilpailijoita Future Tourille ja muutaman juniorin, jotka kiersivät koko Pohjois-Suomen kisakalenterin läpi. Menestystäkin tuli Easy 9 -sarjassa, kun Daniel Heikkinen oli kokonaiskilpailussa toinen. Miinuspuolella on sanottava ensimmäiseksi jäsenmäärän tippumisen reilusti alle 500 jäsenen, samoin yritysmainonnan jääminen budjetista on ikävä miinus.

Syyskuun lopussa lähestymme jälleen jäsenkyselyllä niitä, jotka eivät kyselyä heinäkuussa saaneet. Meille on todella tärkeää että saamme teidän mielipiteenne kuulumaan, jotta osaamme kehittää toimintaamme oikeaan suuntaan. Kyselyn jälkeen saamme järjestelmän toimittaman yhteenvedon, joka käydään läpi ry:n ja oy:n hallitusten kanssa ja samoin meidän palvelujen tuottajien kanssa. Näin ollen saamme kehitettyä toimintaa läpi kaikkien organisaatioiden. Kauden päättymisen jälkeen pidämme vielä yhden kenttätalkoopäivän. Toivottavasti saamme sinne yhtä hienon osallistujamäärän kuin keväällä, minne osallistui noin kolmekymmentä seuran jäsentä.

Kausi on ollut haastava kentänhoidon osalta, pelaajia hellivä lämpö vaati kastelua paljon normaalia enemmän kuin aikaisempina kesinä. Viheriöt saimme pidettyä hyvässä kunnossa läpi kauden, mikä oli todella mahtava juttu parin viime vuoden ongelmien jälkeen. Kauden aikana saimme käyttöömme jälleen vesiyhteyden Siikajoesta, mikä oli todella tärkeä juttu yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Joesta saatu vesi riitti juuri täyttämään altaitamme kriittisillä hetkillä, jotta kastelut saatiin tehtyä. Valitettavasti järjestelmämme eivät saaneet kasteltua lyöntipaikkoja ja väyliä. Tälle kaudelle hankittu uusi kylvökone sen sijaan näytti tehokkuutensa heti, sillä nyt saamme kylvettyä kaikki griinit kahden päivän aikana, mikä on todella paljon nopeammin mitä aikaisemmin. Nopeuden lisäksi kylvöt näyttivät onnistuvan myös edellisvuosia tehokkaammin, sillä muutaman päivän päästä kylvöstä oli tulosta jo näkyvissä.

Kausi alkaa olemaan sillä mallilla että ensi vuoden suunnitelmien eteenpäinviemisiä voidaan kartoittaa. Osakeyhtiö on linjannut että kentän hoitoa ei velalla pyöritetä ja kentän parannukset tehdään edellisen vuoden kassavarannoilla. Tämä jatkaa tietenkin tiukkaa linjaa mitä on pidetty hankinnoissa ja uudistuksissa, mutta antaa kestävän pohjan tulevaisuudelle. Hankintoja ja perusparannuksia on listoilla paljon ja niiden prioriteettien määrittämisen ja toteutuksen valvonta on osakeyhtiön hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä tulorahoituksen hakkimisen lisäksi.

Ensi kaudelle golfin säännöt kokevat jälleen muutoksen ja meilläkin seuran tuomarit koulutetaan uudelleen talven aikana. Jos haluat liittyä seura- tai aluetuomareiden joukkoon olet tervetullut. Ilmoita halukkuudestasi minulle niin pääset mukaan koulutukseen. Yritetään saada sääntöiltakin pidettyä ennen kauden 2019 alkua, jotta uudet säännöt olisivat mahdollisimman tuttuja kauden alkaessa.

Oma kauteni jäi tänä vuonna todella torsoksi ja kentällä vierailutkin olivat kiihkeimmän kesäkauden aikana nollissa, mutta nyt loppukaudesta olen onneksi päässyt haistelemaan kentän ja jäsenistön tunnelmia päiväkahvien yhteydessä. On mukava nähdä iloisia kasvoja kentällä ja kuunnella kierroksien kulkua. Sitä ei aina tiedä mitä elämä tuo eteensä mutta kyllä niiden selättämiseen auttaa aina hymyilevät ja iloiset seurakaverit.

Mukavaa loppukautta kaikille

Juha Kaijankoski