Raahe Golf Hallituksen blogi

Raahe Golf Hallituksen blogi

to 16. marraskuuta 2017 15.27.00

Marraskuu murjottaa, päivänvaloa ei juuri näy ja kunnon talvi antaa odottaa itseään. Mutta eipä hätää, vain muutama viikko enää, niin päivät pitenevät jälleen ja ennen kuin huomaammekaan, uusi golfkausi on taas ovella!

Nyt on kuitenkin aika miettiä, miten olemme Raahe Golf Oy:n toiminnassa onnistuneet. Jo talvella kenttää peittävästä jääpeitteestä voitiin ennustaa kesälle vaikeuksia. Niitä tulikin ja lähes pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kentän avaaminen kylmän kevään vuoksi viivästyi useita viikkoja normaaliin vuoteen verrattuna. Jääpoltteen aiheuttamien vaurioiden korjaaminenhan ei tapahdu hetkessä. Hyvään pelikuntoon kenttä saatiin elokuussa, mikä näkyi vieraspelaajien määrän kasvuna. Loppukesästä kuroimme kiinni keväällä syntynyttä tulovajetta ja toiminnallinen tulos pysyi siten kutakuinkin budjetin raameissa.

Investoinneissa klubin laajennus onnistui budjettiin nähden hyvin, talkootyön ansiosta kustannusarvio alitettiin. Alun perin oli suunnitelmana asfaltoida klubirakennusta ympäröivä alue, mutta siitä luovuttiin ja tilalle tuli kivituhka. Säästyneet rahat laitettiin parkkialueen laajentamiseen, joka pohjatöiden osalta on nyt tehtykin.

Vuoden taloudesta todettakoon yhteenvetona, että lainojen lyhennykset on hoidettu suunnitelmien mukaan ja kassassa on riittänyt rahaa juoksevien kulujen hoitamiseen. On eletty tulojen ja menojen sallimissa rajoissa.

Sikäli tilanne on hyvä, että kiinteistöjen investoinnit on nyt pitkäksi aikaa tehty. Tulorahoituksella tehtävää ylläpitoa toki riittää, esimerkiksi ulkomaalausta tarvitaan ensi kesänä ja huoltohallin lattian pölyongelmaan pitää löytää ratkaisu.

Nyt voidaan suunnata enemmän voimavaroja itse kenttään. Tänä syksynä on jo tehty ykkösväylän kohennustöitä. Greenin ympäriltä on kaadettu lähes kaikki puut ja sitä on tasattu parkkipaikan laajennuksesta saadulla mullalla. Poikkioja ruopataan, sinne laitetaan rumpuputki ja oja täytetään. Myös kulmaa oikaistaan ja väylää tasataan niin, että greenin tavoitteleminen kakkoslyönnillä on helpompaa. Tavoitteena on saada ensimmäinen väylä sellaiseksi, että se antaa hyvän startin tulevalle kierrokselle. Myös kolmos- ja nelosväylän välinen silta saadaan tehtyä talven aikana.

Jatkossa toteutetaan kentän kehittämisen pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Mm. lisätään vähitellen tiipaikkoja siten, että lopputuloksena saadaan uusi, nykyistä huomattavasti lyhempi rata nykyisen 49:n tilalle. Silloin par-tulos on helpommin saavutettavissa myös silloin, kun fysiikka nykykentällä ei vielä (juniorit) tai enää (seniorit) riitä. Tilastolliset lyöntimitat osoittavat, että nykyinen 49 on esimerkiksi klubitason naispelaajille aivan liian pitkä.

Kentänhoidossa Tuomas Ketola jatkaa urakoitsijana entisen sopimuksen puitteissa. Uuteen tilanteeseen jouduttiin, kun Juha Linde yllättäen irtisanoutui kenttämestarin tehtävästä loppukesästä. Monet hänen käynnistämänsä projektit, kuten kentällemme parhaiten soveltuvan greeniruohoseoksen kehittäminen ja kompostoinnin käyttö kasvualustana, jäivät kesken, mutta niitä jatketaan hankkimalla lisää tietotaitoa konsulttipalvelun avulla. Hallitukselta vielä Juhalle kiitokset kentän hyväksi tehdystä työstä. Hän teki sitä intohimolla koulutuksessa saatuja tietoja hyödyntäen ja niitä meidän kentälle soveltaen. Näistä lähtökohdista tarvitaan yksi kunnollinen talvi ilman jääpoltetta ja pääsemme pelaamaan erinomaisessa kunnossa olevalla kentällä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: