Ketola miesten lyöntipelimestariksi

Ketola miesten lyöntipelimestariksi

ma 28. elokuuta 2017 09.56.00

Kuluneen viikonlopun aikana pelattiin seuran lyöntipelimestaruuksista. Valitettavasti mestaruudesta taisteltiin vain miesten sarjassa, koska naisten sarjaan ei ilmoittautunut tarvittavaa kuutta kilpailijaa. Miesten sarjaan lähti 22 pelaajaa mittaamaan tasonsa vaativassa lyöntipelikilpailussa takatiiltä. Perjantaina oli kisasää haastava tuulen ja ajoittaisen vesisateen ja kolean lämpötilan johdosta. Perjantain parasta esittelivät seuran juniori Jan Aho ja Tuomas Ketola tuloksella 78 lyöntiä Jari Ala-ahon ollessa kolmantena tuloksella 81 lyöntiä.

Lauantaina keli oli parempi, vain ajoittainen tuuli toi lisähaasteita pelaamiseen. Lauantain parhaasta tuloksesta vastasi Jari Ala-aho 79 lyöntiä, jolla hän tasasi kilpailun kärkipaikan viimeiselle päivälle Tuomas Ketolan kanssa yhteistuloksella 160 lyöntiä. Toisen päivän jälkeen kolmatta sijaa piti hallussaan Jan Aho tuloksella 163 lyöntiä.

Viimeiselle ja ratkaisevalle kierrokselle pääsi vain 13 kilpailijaa, joista yksi joutui jättämään kisan kesken sairastumisen johdosta. Sunnuntaina kisa ratkesi ensimmäisen ysin aikana, kun Ketola pelasi 37 (+1) lyöntiä ja pahimmat kanssakilpailijat jäivät 5–6 lyöntiä jälkeen. Tuomaksen kolmen päivän saldo oli 237 lyöntiä, joka toi mukanaan seuran lyöntipelimestaruuden. Toiseksi kilpailussa itsensä pelasi Jari Ala-aho tuloksella 245 lyöntiä. Pronssista kisasivat tasapäin Mikko Koivisto ja Jan Aho. Aho voitti pronssia kolmen lyönnin erolla Koivistoon tuloksella 251 lyöntiä.

Voittajan hymy oli herkässä kisarupeaman jälkeen. ”Peli perustui virheiden välttelyyn, lyödään palloa keskelle väylää ja griinejä, siellä on turvallista. Sankarilyönneillä useimmin hävitään kuin voitetaan kolmipäiväistä lyöntipelikisaa”, Tuomas kuittaa. ”Aamuihin mahtui monenlaista ohjelmaa, mutta niistä selvittiin parilla rangaistuksella”, Ketola hymähtää. ”Puttipeli olisi voinut olla parempaa, sillä olisi tulosta saanut vielä parannettua, mutta kohtuullinen se oli nytkin pelattuihin kierroksiin nähden. Kropassa tuntuu kolmen päivän kiertäminen, neljättä tuskin olisi peli pysynyt kasassa”, Tuomas päättää.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: