OP Open kisattiin lauantaina

OP Open kisattiin lauantaina

ma 4. syyskuuta 2017 13.37.00

Lauantaina pelattiin perinteinen OP Open Siikajoen kentällä. Aamupäivällä ilmassa oli hieman syksyistä kosteutta, mutta kellon lähestyessä puoltapäivää saivat kilpailuun osallistuneet nauttia mahtavasta syyssäästä auringon lämmittäessä. Kisaan osallistui 69 pelaajaa kolmeen eri sarjaan: A-, B- ja Naiset.

Naisten sarja pelattiin pistebogey-kilpailuna ja sarjaan osallistui 12 pelaajaa. Kisa voitosta oli tasainen ja kärkikolmikko sijoittui kahden pisteen marginaaliin. Kolmanneksi sijoittui Marja-Liisa Kumpuvaara (OGK) tuloksella 32 pistettä ja samalla tuloksella hopeaa voitti Else Konttila pienemmän tasoituksen turvin. Voiton tiukassa kilpailussa vei nimiinsä Marja Nissinen tuloksella 33 pistettä. Marja pelasi myös naisten parhaan scratch-tuloksen 90 lyöntiä. “Op Open on osoittautunut sopivan rennoksi kisatapahtumaksi. Siinä ehkä syy tämänkin vuoden suosioon. Jälkeenpäin tulosluetteloa katsoessani yllätyin kuinka tasaista kisa oli Oulun "tyttöjen" kanssa. Kisa ei edes tuntunut kilpailulta, vaan pelaamiselta kavereiden kesken”, summasi Nissinen.

Miesten A-sarja pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä tiiltä 56 ja siihen osallistui 30 pelaajaa. Voiton vei nimiinsä Mikko Koivisto tuloksella 71 lyöntiä (nto). Toiseksi sijoittui Pekka Pihlajaniemi tuloksella 72 lyöntiä ja kolmannen sijan voi nimiinsä Jouni Pahkasalo (KlG) tuloksella 74 lyöntiä. Päivän parhaan scratch-tuloksen 80 lyöntiä teki Mikko Koivisto. Mikko kehui säätä ja rentoa ilmapiiriä kilpailuryhmässä, mikä auttoi tekemään tasaisen kierroksen ja mikä riitti tänään voittoon asti.

Miesten B-sarja pelattiin tiiltä 51 pistebogey-kilpailuna, johon osallistui 27 pelaajaa. Sarja oli kovatasoinen, sillä voitto kirjattiin nimiinsä tuloksella 43 pistettä, mikä löytyi Juha Jokisaaren kortista. Toiseksi itsensä pelasi Pentti Paakki tuloksella 38 pistettä ja kolmas sija meni Pasi Leinoselle 35 pisteellä. Saman tuloksen pelasi myös järjestävän tahon Kalle Arvio, mutta Leinonen voitti pienemmän tasoituksen turvin.

Kilpailussa oli erikoiskisana pisin draivi väylällä 12 ja lähimmäs lippua -kilpailu väylällä 8. Pisimmän draivin voitti Tapani Piirala ja lähimmäs lippua -kisan Mauri Kallio.

- Juha Kaijankoski -

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: